Я вам, хлопці, на мізки не капаю, Але ось він - перегин і парадокс: Кової-то вибирають римським папою - Кової-то замикають у тісний бокс. Там всі місця - блатні розхапали і Прішіпілісь, сподіваючись на авось, - Тим часом у всій чесній Італії На папу кандидата не знайшлося. Шкода, на мене не вчасно накинули аркан, - Я б засмоктав стакан - і до Ватикану! Церковники хлебальнікі пороззявляли, Забарився маленько Ватикан, - Ми тут їм тата римського підкинули - З наших, з поляків, з слов’ян. Сиджу на нарах я, в Нарофомінске я. Коли б ти знала, життя моє гублячи, Що я б міг би вийти в папи римські, - А в мами взяти - природно, тебе! Шкода на мене не вчасно накинули аркан, - Я б засмоктав стакан - і до Ватикану! При владі, при грошах, при короні чи - Доля людей кидає як кошенят. Але як ми місце шаха прогавили! Нам цього нащадки не вибачать! Шах розписався в повному невмінні - Ось тут його візьми і заміни! Де взяти? У нас будь-другий у Туркменії - Аятолла і навіть Хомейні. Все життя моє в ворота б’ю рогами, як баран, - А мені б взяти Коран - і в Тегеран! В Америці, чи в Азії, в Європі чи - Той нездоровий, а цей раптом помре... Ось місце Голди Меїр ми прогавили, - А там - на чверть колишній наш народ.
Моше Даян без ока був і раніше, Другий би вибити, вночі підловивши. І якщо ні до чого зараз в Ірані я, То я б міг поїхати в Тель-Авів. Все життя моє в ворота б’ю рогами, як баран, - А мені б взяти Коран - і в Тегеран!
Пливуть у нас по Волзі чи, по Камі чи Таланти - все при шпазі, при плащі, - Руслан Халілов, мій сусід по камері, - Там Мао робити нічого взагалі!
                Слідкуйте за хворими та померлими - Піде вдова Онассіса, Жакі. Я буду милий і змів з мільярдерка - Лише дайте тільки волю, мужики!
© Стас Борейко. Переклад, 2012