POLISH
VLADIMIR VYSOTSKY'S
MUSEUM IN KOSZALIN

* * *

V 80. letech jsem zhudebnil a zpíval překlady písňových textů Vladimíra Vysockého. Nikdy na desce nevyšly. Tehdy ani nemohly. Když se mi před pár týdny ozvalo Muzeum Vladimíra Vysockého z polského Koszalinu s prosbou, jestli bych pro jejich potřeby nenatočil CD s Vysockého texty, které jsem před dvaceti lety zpíval, souhlasil jsem.

Vy budete soutěžit o tři unikátní exempláře, které jsem vylisoval navíc.

Vašek Vašák

* * *

Úplně jsem zapomněl zmínit... 15. března mi přišel mail v angličtině, kterou bohužel neovládám. A jak většinou v angličtině chodí spamy a prostě otravné maily lákající na nákup od holících strojků po viagru, tak jsem se už už chystal zmíněný mail vymazat, když jsem si všiml, že je v něm uvedeno jméno mého CD Zkouška rozhlasu. A tak jsem si zprávu nechal přeložit a představte si, že to bylo psaní z polského Muzea Vladimíra Vysockého v Koszalinu a že by měli zájem právě o to CDčko, neboť jsem na něm nazpíval dvě Vysockého písně. Tak jsem jim vyžádané poslal a třeba se někdy do Muzea V.V. zajedeme podívat.

Tím to ale nekončilo, poněvadž asi za měsíc mi svůj mail s podobnou žádostí poslal Mark Tsibulsky z Minnesoty v USA. Takže i tam putuje Zkouška rozhlasu.

Na stránky polského Muzea Vladimíra Vysockého můžete nahlédnout na adrese: http://www.wysotsky.com/koszalin.

Jarek Hampejs


Developed by VERY Ltd. in 2006-2016