POLISH
VLADIMIR VYSOTSKY'S
MUSEUM IN KOSZALIN
TÄHTSAIM LAULUS: MITTE VALETADA!

„Kolm suve tagasi sain kirja Poolas Koszalini linnas asuva Võssotski muuseumi direktrissilt, kunstiteaduste doktorilt Marlena Zimnalt. Ta oli Internetist teada saanud, et minu repertuaaris on Vladimir Võssotski „Laul sõbrast”. Nüüd pöördus ta Eesti Raadio kaudu minu poole sooviga saada selle lauluga plaat. Saatsin muuseumile plaadi „Nii oli, on ja jääb”, millel on „Laul sõbrast” Heldur Karmo eestikeelsete sõnadega.”

Vestluskaaslasel on käepärast direktrissi kirjavastus, mis eesti keelde ümberpanduna kõlab järgmiselt: „Olen kuulnud oma elus tuhandeid Võssotski laulude ettekandeid väga erinevates keeltes (järgneb pikk loetelu). Teie esituses vallutas mind kõik: ilus hääl, intonatsioon, mõningane pidulikkus ja ülevus, kuid mitte paatos. Ühesõnaga, olen sügavalt liigutatud „Laulu sõbrast” Teie versioonist...”

Ühtlasi soovis ta veel üht plaati ja laulja fotot muuseumi põhiekspositsiooni jaoks. Selle soovi täitis Jüri Pärg suurima heameelega.

Jüri Pärgi lauljaisiksuse üks võlusid ongi kahtlemata tema repertuaari mitmekesisus. „Arvan, et kui oleksin end sidunud ainult ooperiga, ei oleks mul praegu olnud nii palju repertuaari - kontsertmeister Valdur Rootsi arvates lauljatest suurimat. Üksnes estraadilauljana oleksin ma vaevalt saanud letile panna kuut CD-plaati. Ja mu vormgi poleks olnud selline, et neid sisse laulda. Aga ainult kammerlaul Eesti tingimustes - välismaa saalideta, kuna olin ju nevõjezdnoi - oleks olnud probleem”, põhjendab ta lauluvaliku tagamaid.


Developed by VERY Ltd. in 2006-2016